Gebakken pruimen met yoghurt

Pruimen zijn weer volop verkrijgbaar! Je kan ze op verschillende manieren voorbereiden...

En ben je ze dan een keer vergeten waardoor ze te lang in de koelkast zijn blijven liggen en beginnen ze te verschrompelen.  Geeft niet ..ze zijn dan nog steeds goed. Perfect voor een gebak of jam.
Maar er zijn nog andere mogelijkheden.
In dit geval dacht ik vandaag aan een luchtige toetje. Warm gebakken pruimen met yoghurt, honing en noten melange.
Lekker fris, zoet, gezond en vooral heerlijk..



5 pruimen
1 appel (optioneel)
Riet of bruine suiker
Honing
Geroosterde noten/ amandelen/gepofte rijst
Griekse yoghurt



Neem een kleine ovenschaal en vet deze met roomboter
Was en snij pruimen en appels in kwartjes. Leg deze in de ovenschaal met schil baar beneden. Besprenkel deze met suiker en honing en bak in voorverwarmde oven op 200°C  ongeveer 20 minuutjes.


Voorbereid schaaltjes met yoghurt. Verdeel je nog hete fruit er overheen met het sap ervan. Bestrooi deze met geroosterde noten en  besprenkel nog wat honig over het geheel.
En GENIET van dit heerlijke toetje

Reacties