Vegetarische gehakt ballen...of eigenlijk eier koteletten zou ik ze noemen.
Je kan net zo genieten van deze eier koteletten zoals je van gehaktballen gewend bent. Net zo lekker! Ideaal als je een dagje zonder vlees wil houden. Kinderen en volwassen zijn er dol op. Krokant, smaakvol en ook nog makkelijk te doen.
4 hard gekookte eieren
1 rauw ei
3 eetlepels paneermeel
2 teentjes geperste knoflook
Gehakt kruiden
Verse of gedroogde peterselie kruiden
Optioneel andere kruiden naar smaak
Paneermeel voor het paneren
Bakboter
Neem een schaal en prak met een vork de eieren fijn. Voeg daarna het rauwe ei, paneermeel en de kruiden toe. Vermeng alles zoals je dat met gehakt zou doen en maak er gelijke balletjes ervan. Rol ze vervolgens door de paneermeel en bak ze af in bakboter, lekker bruin zoals je gewend bent. Wees alleen voorzichtiger met het draaien.
Reacties
Een reactie posten