Appeltaart.


Appeltaart liefhebbers !
Bij dat ene woord zie je de taart al denkbeeldig voor je, daarom is dit zo'n geweldig recept voor toch die appeltaart waar de Nederlanders zo gek op zijn, maar dan dus net even anders. Dit is een waanzinnig lekkere appeltaart en ziet er dus bovendien net wat chiquer uit. Smeuïg, fris en heerlijk zoet!





ingrediënten


Deeg:


400 g bloem
120 g suiker
1 zakje vanille suiker
200 g roomboter
3 eierdooiers
1 thee lepel bakpoeder
3 eetlepel crème fraiche 


Vulling:


2 kg appels
0,5 thee lepel kaneel poeder of speculaas kruiden
2 eetlepels citroen sap
Glazuur:
1 glas poeder suiker
1 eetlepel crème  fraiche
1 of 2 thee lepels citroen sap 



Stap 1 
Alle ingrediënten voor het deeg kneden met een mixer met een kneedhaak. Maak er twee delen van en pak ze in vershoudfolie en zet deze in de koelkast voor minstens 30 minuten.

Stap 2
Schil alle appels en rasp deze grof of gebruik een foodprocessor daarvoor.
Bak deze appelrasp met citroen sap en kaneel in een bakpan tot de appels zacht worden. Te veel sap van de appels kan je afgieten.


Stap 3
Verwarm alvast de oven voor op 170 °C 

Stap 4
Bereid de bakplaat voor en bekleed deze met bakpapier.

Stap 5
Neem een deel van het deeg en rol deze uit met een deeg roller ( gebruik regelmatig extra bloem om het deeg te bestrooien wat het plakken voorkomt ).
Bekleed de bodem van de bakvorm en bak deze alvast voor, voor 15 minuten in de oven. Dat voorkomt dat de bodem sappig word van de geraspte appels.

Stap 6
Als de bodem half gebakken is na 15 minuten kan je de appel vulling erop leggen, en daarna het tweede deel deeg uitrollen en voorzichtig erop leggen.

Stap 7 
Bak deze nu nog 35 minuten op 175°C 

Stap 8
Maak het glazuur door alle ingrediënten te roeren. Het moet als een pasta aanvoelen en niet dunner. Is het nog veel te dik dan voeg je er nog paar druppels citroen sap erbij.
Smeer deze meteen over het hete gebak.

Reacties