Shakshuka

Weet je niet wat er vandaag op je tafel moet komen te staan. Dan is dit eenpansgerecht daar een geweldige oplossing voor. Je kan onwijs variëren met verschillende ingrediënten zoals;  knakworstjes, bonen,  aardappel restjes, noem maar op. De naam "Shakshuka"van dit gerecht verklapt al een beetje dat het een mengsel is van diverse ingrediënten in een pittige sausje. Lekker voor een ontbijt, lunch of avond eten. Voedzaam, vegetarisch en nog makkelijk.
Probeer dit gerecht en laat me je favoriete ingrediënten weten ...












2 teentjes geperste knoflook
 1 rode paprika gesneden in reepjes
2 uien gesneden in ringen
1 verse tomaat gesneden in blokjes
scheutje olijfolie


1/2 thee lepeltje gemalen koriander
1/2 thee lepeltje gemalen peper
1/2 thee lepeltje gemalen gember poeder
1/2 thee lepeltje Italiaanse kruiden
1/2 thee lepel paprika poeder
peper en zout


1 blikje gepelde tomaten stukjes
1 kleine blikje tomaten puree


4 eieren
50 g feta kaas 


Paar takjes verse peterselie

Neem een mooie bakpan waar je het eten meteen uit kan serveren. Bak eerst kort je alle verse gesneden groenten en voeg daarna alle droge kruiden toe. Voeg vervolgens tomaten uit de blik en de tomaten puree toe en roer deze goed door. Maak 4 kuiltjes tot de bodem van de pan en doe de eieren hierin en laat dan deze zachtjes pocheren door het gerecht af te sluiten met een deksel en laat ongeveer een 10 minuutjes sudderen zonder te roeren.

Bak ondertussen je verse brood af.

Na 10 minuten sudderen zijn je eitjes perfect gepocheerd, zacht en nog vloeibaar van binnen. Ben je hier geen of niet al te grote fan van dan ga je met sudderen nog 8 minuutjes door zodat je de eitjes iets harder kookt .

Server dit gerecht met verkruimelde feta kaas en verse peterselie.

Reacties