Quiche met spekjes en geiten kaas

Quiche is een van de vele variaties van gebakken groenten, vlees, kaas of vis in combinatie met opgeklopte eieren  ingepakt in een heerlijk bladerdeeg pakketje.
Zo'n hartige taart is een traktatie en komt met elke gelegenheid van pas. Lunch, brunch, diner, of als tapas. Koud of warm geserveerd.  Een dag later hmm... nog beter. 



Ingrediënten


1 pakje roomboterbladerdeeg ontdooid
Pakje spek reepjes
1 paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
1 potje zilver uitjes
200 g verse geiten kaas 


Bak de spekjes alvast aan.
Snij de uien in ringen, pers de knoflook en bak deze nog met de spekjes kort mee.
Voeg dan de gesneden paprika en uitgelekte zilver uitjes toe, daarna nog 2 minuutjes door bakken.
Zet deze vervolgens van het vuur om een beetje af toe koelen.

 Verwarm nu de oven voor op 200 C

Neem een taart blik en bekleed deze met bakpapier en vervolgens met het ontdooide bladerdeeg. Vergeet de zijkanten niet! Prik de bodem in met vork voor een goede garing.



Klop nu de eieren op de hoogste stand totdat dit een licht en zeer luchtig beslag wordt (zoals voor het gebak).


Nu het spekjes mengsel verdelen over de bladerdeeg en als laatste het eierbeslag eroverheen.


Verdeel over het beslag de geiten kaas

Vouw nu voorzichtig de randen van het bladerdeeg naar binnen toe 


Als je nog wat bladerdeeg over hebt dan kan je daar het beste strookjes van maken en bovenop het beslag leggen.

Bestrooi de quiche met restjes kaas of wat sesam zaad .

Bak in de voorverwarmde oven op 200°C rond 45 minuten.

Reacties