Ovenschotels boven alles.
Witlof speelt hier vandaag een hoofdrol. Deze bijna vergeten groenten moeten we wat vaker op de tafel zetten anders verdwijnt het voorgoed. Hartstikke gezonde groentes, maar dat kun je de jeugd niet meer wijs maken.
Ingrediënten
6 stronkjes witlof die eerder voorgekookt zijn
6 grote plakken gekookte ham ( optioneel)
6 plakken kaas
0,5 kg aardappels gekookt en fijn gestampt
Kaas sausje
250 ml kook room
2 thee lepels bloem
50 g geraspte kaas
Peper en zout
Neem de oven schaal.
Bedek deze met de aardappel puree.
Neem de voorgekookte witlof en snij 1 cm van de kontjes af omdat dit zeer bitter is.
Rol er overheen eerst een plakje kaas en daarna het plakje ham. Leg de witlof pakketjes met naden op de aardappel bodem. Herhaal dit proces tot de witlof op is en vul hiermee dan netjes je schaal.
Maak nu je sausje klaar . Neem een steelpannetje en doe daar de kookroom, bloem en kruiden in. Goed roeren zodat de bloem niet gaat klonteren en goed is oplost. Breng aan het kook en voeg als laatste de geraspte kaas toe. Hoeft nu niet meer te koken.
Verdeel de saus over de witlof pakketjes en bestrooi met een beetje paneermeel .
Bak in de voorverwarmde oven op 200°C maximaal 30 minuten.
Reacties
Een reactie posten