Salvia botersaus




Deze botersaus is verrukkelijk en heeft eindeloze toepassingen. Binnen enkele minuten is het klaar en geeft je gerechten krachtige, kruidige smaak. Denk hierbij aan alle soorten pasta's als sausbasis of zelfs voor bij het vlees.
Deze kan je zelf ook makkelijk eerder voorbereiden en daarna nog lang koel bewaren.


100 g roomboter
20 blaadjes verse, gewassen salie
Peper en zout


Smelt de boter in de pan
Voeg verse salie toe en blijf op een laag vuur bakken, enkele minuten en regelmatig roeren zodat de boter niet gaat verbranden.
Voeg een snufje zout en peper toe voor extra smaak.
Zodra de smaken na een paar minuten zijn opgenomen kan je de salie eruit halen en de boter gaan gebruiken .
Je kan nog kiezen om de salie fijn te gaan snijden en deze in de boter te laten voor een extra smaak sensatie.

Gezien de combinatie van salvia (wat vertaald genezen of helen betekent) en boter weet je zeker dat na het eten hiervan alles gesmeerd zal lopen.



Reacties