Kruidige cheesecake

 


Volop zomer, nog geen sinterklaas te bekennen, maar de eerste pepernoten zijn al gesignaleerd. Gelukkig maar....zo verlang ik naar deze heerlijke kruiden smaken.
Dacht dan ook meteen om er iets mee te gaan doen. Voor de cheesecake fans is er deze keer een lekker en kruidig recept die altijd lukt.
En als bonus die bak geur in je huis ...hmmm....echt heel verleidelijk ...
Wat heb je nodig?


Voor het Deeg 
500 g bloem
150 g suiker
380 g bak margarine 
2 eieren
2 eetlepels cacao 
2 eetlepels speculaas kruiden of kruidkoek 
2 theelepels bakpoeder

Vulling
1 kg roomkaas, kwark of Philadelphia 
50 g roomboter
1 verpakking klop pudding vanille of 80g custard bloem
1 eetlepel aardappel zetmeel
200 ml 30% slagroom
100 g suiker
4 eieren

1.
Deeg 
Alle ingrediënten kneden tot een mooi plakkerig deeg en dit vervolgens verdelen in twee delen . Verpakken in vershoudfolie en in de vriezer zetten om uit te harden.

2.
Verwarm de oven op 180 °C boven en beneden.

3.
Vulling 
Neem een mixer en klop eerst de eieren met suiker totdat een dikke, luchtige massa ontstaat.
Alle andere ingrediënten mixen in een andere kom tot alles goed vermengd is.
Nu alles samenvoegen en zachtjes door roeren of mixen op een lage stand.

4.
Haal nu het deeg uit de vriezer. Het ene deel rasp je over je bakvorm bodem tot die bedekt is .
Daarna de vulling erin gieten.
Vervolgens het tweede deel deeg over de vulling raspen .

5.
Bakken in voorverwarmde oven op 180 °C maximaal 55 min.
Aan het einde controleer je altijd een met saté prikker of het deeg binnen droog is. Is het stokje droog na het prikken dan is de taart klaar. 
De tijden kunnen wel wat afwijken afhankelijk van de oven.

Bestrooien met wat poeder suiker

Reacties