Gezonde bananen cake

Ooit van een gezonde cake gehoord! Ja !
En dan ook nog eens dat deze; Gluten vrij, zonder boter, zuivel en suiker is gemaakt?
Deze super gezonde cake is een goede aanvulling op je strenge dieet en toch koolhydraten arm. Heerlijk voor een goed begin van de dag of anders als tussendoortje.
Doordat die best machtig is kan je met een plak al genoeg hebben en er zo voor zorgen dat je kleine trekjes lang weg blijven .










Ingrediƫnten

3 rijpe bananen 

4 grote eieren 

50 g gesmolten  kokosolie
130 g amandel meel
50 g pure chocolade
 50 g rauwe cacao poeder
2 handjes vol noten en krenten
4 eetlepels honing of agave siroop
2 thee lepels bakpoeder


Bereid een cake vormpje en vet deze goed in en eventueel bestrooi je nog met wat meel om later het plakken te voorkomen.
Klop de eieren tot een schuimige massa.
Voeg bakpoeder, cacao en meel toe en mix deze zachtjes door het ei mengsel. Daarna de honing er doorheen en de eerder gesmolten kokos olie samen met de chocolade 
Bananen pureren met een blender of staafmixer en meng dit met een spatel er doorheen.
Als laatste de melange van noten en rozijnen naar keuze toevoegen en doorheen roeren .
Bakken in 45 minuten in voorverwarmde oven ( hete lucht) op 175 °C 

Cake is klaar als de sate prikker niet plakkerig voelt als je in de cake inprik

Reacties