Pompoen gaat binnenkort weer in de winkel verschijnen. Heerlijke, romige, zoete smaak die past in het sfeer van de aankomende herfst.
In de vorm van soep, puree, hummus, salade of zelfs een taart, zoet of hartig. Hiermee kan je eigenlijk alle kanten op.
Maar vandaag de geroosterde versie van pompoen als basis voor salade of hummus. Morgen staat een BBQ in de planning en ik dacht om deze aan te vullen met deze pompoen in combinatie met geitenkaas, honing en walnoten. En als er over is dan kan je deze vermalen in de keukenmachine met wat pijnboompitten en olijfolie voor een heerlijke dip ......zo veel mogelijkheden kan je hier mee bedenken..
Ben je geen keuken Prinses dan kan je deze ook gewoon gebruiken voor in de tijd van Halloween.. dus koop alvast een pompoen !!
O ja en nog iets ...wisten jullie dat alle pompoenen van zichzelf biologisch zijn ..dat komt door de dikke schil die ze beschermt tegen alle ziektes en plagen en daarom hebben ze dus geen behandeling nodig....dus bio of geen bio....gewoon lekker ...
Pompoen
Zee zout
Gedroogde tijm of Italiaanse kruiden of beide
2 teentjes knoflook
2 eetlepels honing
Paar takjes rozemarijn
Olijf olie
Snij de pompoen door het midden en ontpop deze met een lepel inclusie alle draderige gedeelte.
Snij in plakken van 1 cm en verwijder de schil.
Neem een grote braad slede.
Voorverwarm de oven op 200°C
Daarna de geperste knoflook eroverheen met beetje van alle kruiden en 2 snufjes zee zout. Laats nog honing en goed alles met je handjes mengen zodat het mooi onder de marinade zit. Paar takjes rozemarijn ertussen en zo kan die in de oven voor rond de 35 minuten, net zolang tot de pompoen zacht wordt.
Reacties
Een reactie posten