Na een heerlijke diner als afsluiter deze super lekkere tiramisu.
Wie houd hier niet nou van. Lekker Italiaans dessert die vanzelf naar binnen glijd en super easy om te doen. Dit gekraakte Italiaanse recept maar dan op mijn eigen manier voorbereid zal bij iedereen in de smaak vallen.
Een vleugje karamel saus er doorheen maakt dit recept extra bijzonder. Maar natuurlijk kan iedereen hiermee best experimenteren zoals amaretto toevoegen of een koffie siroop.
Voor een feestje of gewoon voor jullie zelf. Verwen jezelf met dit snelle toetje die je binnen half uur voorbereid hebt, of een dag van te voren, en dan nog net zo lekker.
400 ml slagroom 30%
1 kleine pakje mascarpone
2 zakjes vanille suiker
Lange vingers
200 ml sterke koffie ( afgekoeld)
Cacaopoeder
Optioneel karamel saus
Slagroom opkloppen totdat deze half stijf is( moet stevig zijn maar niet korrelig)
Mascarpone glad opkloppen met vanille suiker.
Slagroom en mascarpone samenvoegen en goed door roeren of mixen op een lage stand .
Lange vingers dompelen in koffie en bedek hiermee de bodem van de schaal.
Dan het dunne laagje karamel (optioneel).
Daarna een laag slagroom.
En weer herhalen met lange vingers, karamel en afsluiten met slagroom puntjes door deze via een zakje uit te persen.
Flink bestrooien met cacaopoeder en voor minstens 2 uurtjes in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten