Heerlijk hartig taartje voor deze zomerse dagen is niet verkeerd! Met deze gerecht maak je thuis iedereen blij, zeker met een wijntje erbij. Warm of koud serveren - het kan allemaal.
Met wat frisse salade erbij maak jij van een gewone doordeweekse dag een feestje.
Dit recept heb ik inmiddels heel wat keren gedaan en is een blijvertje in mijn keuken.
1 pak roomboter bladerdeeg
3 grote eieren
300 g runder gehakt
1 potje zilver uitjes
2 grote uien
3 teentjes knoflook
Paprika of andere groenten
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 thee lepel peper
1 thee lepel aroma ( optioneel)
1 thee lepel gemalen koriander
1 thee lepel gemalen gember
1 thee lepel gedroogde peterselie
Bak de gehakt bruin.
Snij de uien in ringen, pers de knoflook en bak deze nog met het gehakt kort mee.
Voeg dan gesneden paprika en uitgelekte zilver uitjes toe. Alles nog 2 minuutjes door bakken.
Zet deze van het vuur om een beetje af toe koelen.
Verwarm nu de oven voor op 200 C
Neem een taart blik en bekleed deze met bakpapier en vervolgens met het ontdooide bladerdeeg. Vergeet de zijkanten niet! Prik de bodem in met vork voor een goede garing.
Klopt nu de eieren op de hoogste stand totdat dit een lichte en zeer luchtige beslag word( zoals voor gebak).
Dan voorzichtig door scheppen met een houten lepel en de kruiden door het beslag heen mengen. Niet roeren anders gaat het beslag inzakken.
Nu het gehakt verdelen over de bladerdeeg en als laatste het eier beslag eroverheen.
Vouw nu voorzichtig de randen van het bladerdeeg naar binnen toe
Als je nog wat bladerdeeg over hebt dan kan je daar het beste strookjes van maken en bovenop het beslag leggen.
Bestrooi de quiche met restjes kaas of wat sezam zaad .
Bak in de voorverwarmde oven op 200°C rond 45 minuten.
Serveer met wat frisse salade erbij .
Reacties
Een reactie posten