Kruidige spaghetti met gehakt balletjes


Spaghetti liefhebbers opgelet! 
Dit recept is uniek, maar toch traditioneel. Overheerlijke spaghetti met kruidige, Italiaanse smaken die je hier in dit recept terug proeft.
Zelf ben ik niet de echte pasta liefhebster, maar dit gerecht zou ik eindeloos kunnen eten.
De grote smaak sensatie komt door het toevoegen van verse kruiden die zich eigenlijk in elke keuken zouden moeten bevinden. Vooral ben ik hier erg dankbaar voor de salie botersaus die als basis een enorme boost geeft aan dit traditionele gerecht.
Tegenwoordig heeft bijna iedereen op zijn balkon of in de tuin een aantal kruiden op kweek zoals rozemarijn, citroen melisse, tijm of peterselie. Ze hebben eindeloos veel toepassingen. Jij kan hier thee van trekken of smoothies maken of natuurlijk gewoon aan je gerechten toevoegen. Maak hiervan gebruik en durf met ze te experimenteren.
Maar voor vandaag terug naar spaghetti en hoe jij dit gerecht in half uur op tafel kan gaan zetten.



Wat heb je nodig:


1 pakje verse spaghetti
1 blikje gepelde tomaten
2 eetlepels tomaten tapenade
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
2 teentjes knoflook
5 takjes verse peterselie fijn gesneden
Runder soep balletjes ( kant en klaar)
30 g Salvia botersaus (versmolten boter met paar blaadjes salvia)



Verzamel altijd eerst je ingrediënten bij elkaar zodat je niet meer hoeft te zoeken of dat je wat zou vergeten.
Zet het water met zout ( wees niet zuinig voor 1 liter water 1 kleine thee lepel zout) en een scheutje olijfolie aan het kook voor de pasta . Kook de pasta volgens de omschrijving op de verpakking.
Daarna afgieten, maar niet afspoelen.
Ondertussen neem je een wat diepere bakpan en bak je eerst de gehakt balletjes bruin in de salvia boter saus. Voeg daarna de geperste knoflook toe en bak deze nog 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de tapenade en gepelde tomaten uit blik toe en verklein ze een beetje tijdens het roeren. Blijft alles koken op een lage vuur maar zorg er wel voor dat het zachtjes gaat pruttelen zodat de saus zich volledig bind met boter en geen laagjes ontstaan.
Voeg nu de verse kruiden toe ( bewaar nog wat voor garnering) en kook nog een minuut.
Als de saus klaar is en mooi gebonden voeg je de kaas toe en roer deze er doorheen zonder verder te koken. Kaas lost zich van zelf op in het warme saus.
Neem nu de grote pasta schaal en leg eerst de pasta neer en dan vervolgens de saus in het midden eroverheen. Bestrooien met verse kruiden en wat kaas en besprenkelen met olijfolie ....... .. en nu aanvallen ...

Buon appetito!!!


Reacties