Hele bier kip

It's BBQ time!!!


Zomer in het land! Ik herinner me niet wanneer we voor het laatst zo lang hiervan hebben kunnen genieten. Het blijft mooi en warm weer. En bij zulk weer hoort een BBQ en gezelligheid. We willen daar natuurlijk niet teveel werk van gaan maken maar vooral genieten.
Met dit gerecht maak jij elk BBQ feest bijzonder. En het voordeel is dat je niet continu alleen bij het vlees staat om te draaien want in dit geval is dat juist niet nodig.
Kip spelt hier vandaag de hoofdrol. Vol van smaak, mals en met  een krokant korstje ..... met wat patat erbij en salade maak jij hiervan  voor iedereen een feestmaal.



Hele kip ( kleintje rond 1 kg genoeg voor 3 personen) zodat de bbq deksel nog dicht kan, mag ook kiertje blijven als het niet lukt om volledig dicht te zetten.
2 teentjes knoflook
Verse fijn gesneden rozemarijn
1 kip bouillon blokje
Olijf olie
Kip kruiden
paprika chili poeder
gerookte paprika poeder
150 ml bier naar keuze, maar wel een voller bier met hoger percentage alcohol.
Eventueel een leeg open gesneden aluminium blik van bier of cola om de kip op te kunnen zetten, of anders een echt rekje ervoor.


Voorbereiding
Wrijf de hele kip ruim met olijf olie en smeer het  droge kruiden mengsel er overheen.
Vul het lege blik half met bier en voeg daarbij de geperste knoflook, verkruimelde bouillon blokje en rozemarijn toe.
Zet de kip overeind op het blik zodat het blik goed aan de binnen kant vast blijft staan.

Steek je bbq aan zo als je gewend bent en zet de kip op blik recht op de rooster. Gril deze rond 1 uur met de deksel dicht.  
Je kan een vlees thermometer gebruiken en inprikken aan het einde van de grill tijd of het vlees de  90°C heeft bereikt, zo ja dan is de kip zeker goed gaar van binnen.
Met een goede scherpe mes kan je de kip halveren.

Dit recept kan je ook uitvoeren in de oven max 1 uur op 220 °C met grill stand .

Reacties