Gevulde aubergine met noten en boekweit

Dagje zonder vlees!
Noten spelen hier naast de aubergine een hoofdrol .
Prachtig gerecht voor vegetariërs en zelfs veganisten, maar ook voor iedereen die graag koolhydraten arm eet.
Heerlijk van smaak, knapperig, zacht, zoet en kruidig.
Jullie kunnen zich misschien af gaan vragen hoe kom ik aan dit recept? Ja ! Gewoon kijken wat ik in huis heb en wat er in de winkel op dit moment in de aanbieding is. Het idee om de aubergines te combineren met noten zelf kwam door mijn vriendin die een streng dieet volgt en mij regelmatig verrast met een leuke ideeën om toch gezond en lekker gaan eten. Dat is toch best gelukt ondanks dat ik niet echt een vast recept had.  En nu wil ik deze toch met jullie delen omdat het best de moeite waard is .




Voor 4 personen

2 aubergines
100 g boekweit voorgekookt
70 g walnoten en para noten fijn gehaakt
3 eetlepels honing
1 thee lepel knoflook poeder
1/2 thee lepel zwarte peper
1 thee lepel Italiaanse kruiden
Snufje zout
Olijfolie


100 ml crème fraiche ( voor Vega vervang je deze door kokos room)
Citroen sap uit een kwartje citroen
Verse peterselie
1 thee lepel honing
Optioneel voor wat extra pit 1 teentje vers geperste knoflook



Snij de aubergines door het midden en besprenkel deze met olijfolie en bestrooi ze met gedroogde kruiden.
Rooster deze in de oven op grill stand 230°C  rond 30 minuten .



Ondertussen kookt de boekweit gaar.
Noten heel fijn hakken en rooster deze kort in de bakpan.
Voeg meteen de honing en boekweit bij de warme noten zo dat deze goed vermengd word.



Crème fraiche vermengen met citroen sap en honing ( voor een extra smaak sensatie voeg je nog 1 geperste knoflook teentje toe ).
Zodra de aubergines mooi gegrild zijn  kan je deze opdienen met een laagje noten salade en daar boven op laagje zoet pittige crème fraiche laagje . 

Serveren met verse peterselie of basilicum.

Reacties