Heerlijke, pittige dip saus voor bij een stukje vlees of gewoon om te dippen met een broodje. Fris, zoet, kruidig en vooral lekker.
Dit sausje heb ik eerste keer geproefd bij vrienden tijdens een BBQ en ik kon er maar niet vanaf blijven. Zo verslavend dat alle andere heerlijke gerechten die op tafel stonden voor mij niet meer bestonden.
Na een lang onderhandelings-traject heb ik toch de recepten weten te bemachtigen om nu dan vervolgens met jullie te delen. En of het nu een BBQ, gourmet of gewoon een tussendoor snack is in de middag, hij past er overal erbij.
Laat al die kant en klare sausjes uit de winkel liggen , nadat je deze heeft geproefd wil je geen andere meer in huis hebben.
Ingrediƫnten
Mayonaise ( mijn voorkeur gaat altijd naar Zaanse, Calve of Heinz)
Griekse yoghurt
Ketchup
Gember siroop
2 teentjes geperste knoflook
Zout en peper
Fijn gesneden peterselie , koriander of bieslook ( kan ook alles tegelijk)
Verhouding maakt niet veel uit .
Vermeng verder naar je eigen smaak en blijf proeven tot jouw smaak pupillen er gek van worden en je er niet vanaf kunt blijven...dan is het goed.
Reacties
Een reactie posten