Weer een overheerlijk recept in de categorie soepjes, deze keer een kommetje soep die niet alleen lekker is maar ook barst van de vitamines.
Deze keer had ik een verjaardag te organiseren en had niet heel veel tijd om uitgebreide maaltijden te gaan voorbereiden. Wat altijd wel erg lekker is om tijdens een feestje neer te zetten is een soepje tussendoor. Prima om ruim van te voren klaar te maken en op de dag zelf alleen nog even op te warmen, zo heb je zelf ook nog wat aan de verjaardag.
Dus de perfecte aanvulling op wat hapjes en met diverse broodjes met smeersels zijn alle mondjes toch weer gevuld.
In dit geval heb ik gekozen voor courgette. Zacht, zoet en volop nu te koop.
Met maar liefs 3 basis ingrediƫnten heb je al een super lekker gerecht.
Voor 12 personen
5 courgette
3 grote teentjes knoflook
1 grote ui
30 g boter
4 groenten bouillonblokjes
Aroma kruiden en voorgebakken uitjes optioneel
Was de courgettes goed schoon en snij ze samen met de schil in blokjes. Het zelfde doe je daarna met de uien en knoflook.
Neem een grote soep pan en bak eerst kort de uien en knoflook in de boter. Daarna voeg je de courgette toe en bak verder mee. Vervolgens gekookt water erbij ( alleen net tot courgette onder blijft)
Bouillonblokjes erbij en dan koken tot de courgette zacht word, rond 15 minutjes)
Pureren met een staafmixer mooi fijn en voeg eventueel wat aroma kruiden naar smaak toe.
Opdienen in een soep kommetje en garneren met een beetje verse bieslook, gebakken krokante uitjes(gekocht) en een paar druppels kook room.
Ga ik zeker doen dit is een soep die voor mij goed te doen is , alleen de porties wat kleiner maken voor twee personen , en eventueel voor een dag of twee.
BeantwoordenVerwijderenCool!
BeantwoordenVerwijderenHoe is het gegaan?!?
BeantwoordenVerwijderen