Tomaten soep met een twist van paprika en gember

Steeds meer zon in deze tijd van het jaar en lange dagen met dus veel licht, dat komt uiteindelijk terug in de smaak van de groenten. Vanaf nu worden de tomaatjes en andere groenten steeds meer zoeter en voller van smaak.
 
Tijdens mijn vaste boodschappen rondje loop ik regelmatig langs de groenteman en dit keer zag ik daar mooie tomaatjes die meer op snoep tomaatjes leken maar ze waren net wat groter. Dacht direct aan een heerlijk soepje dus heb ik een kilootje meegenomen voor paar centen, want ze waren ook nog eens goedkoop.


Deze keer had ik zin om wat meer te variƫren en heb ik nog extra paprika en gember toegevoegd voor een extra pit in plaats van Chili pepertjes. En dat bleek een heerlijke combi te zijn..zoet, fris, licht pittig .., wat wil je nog meer?

Verse peterselie maakt deze soep nog meer kruidig ...dus wie zegt dat soep moeilijk is om te doen ...deze heb je binnen half uur op de tafel ....stokbrood erbij en klaar dus dat betekent smullen maar.


1 kg zoete Roma tomaten
2 zoete punt paprika
3 cm verse gember fijn gesneden
1 klein bosje verse peterselie of gedroogd 
30 g roomboter 
Tomaten bouillon ( poeder geschikt voor 2 liter)
Peper en zout

Alles snijden in stukjes en kort bakken in de soep pan samen met bouillon blokjes of poeder. Kook 1 liter water en voeg deze toe. Zo is je soep sneller klaar. Kook alles nog 15 minuutjes en dan pureer je alles met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe.

Reacties