Zin in een lichte, pittige maaltijd soep met exotische smaak uit de Oosterse keuken. Dan heb je hier weer een topper van een recept. Voor de locals in Thailand is een heerlijke vis soep vaak een standaard gerecht, pittig en toch fris tegelijk. Hierdoor krijg je toch voldoende vitaminen binnen en niet zo snel een heel vol gevoel wat je met tropische temperaturen wel snel geneigd bent om te krijgen.
Lekker slurpen hoort daar natuurlijk ook bij.
4 personen
150 g voorgekookte garnalen
400 ml kokos room
500 ml vis bouillon
1 chili pepertje of 1 theelepel sambal
250 g kastanje champignons
3 cm verse gember
2 kleine rode uien
1 bosuitje
1 theelepel licht bruine basta suiker
150 g rijst noedels geweld in kokend water
1 limoen of 1 citroen
Paar takjes verse koriander
Breng de bouillon samen met kokos melk aan de kook. Voeg de in dunne reepjes gesneden Chili, paprika, in halve ringen gesneden uien, en dunne plakjes gesneden gember toe. Kook deze 10 minuten op een laag vuur. Vervolgens voeg je de champignons gesneden in kwartjes eraan toe. Als laatste de garnalen en het uitgeperste citroen sap. Kort koken en
Serveren met reist noedels en bestrooien met verse koriander.
Reacties
Een reactie posten