Voor de pasta liefhebbers onder ons alweer een prachtig recept die je zonder moeite binnen een half uur op de tafel kan zetten. Oesterzwammen spelen hierin vandaag de hoofdrol. De lekker zachte smaak van paddenstoelen maar in dit geval met een bite. Wees met het kopen van pasta niet te zuinig, je kan voor een paar centen altijd spaghetti of macaroni kopen die eeuwig houdbaar is, maar er gaat niets boven de smaak van verse pasta. Dit zal je gerecht altijd in een keer een boost geven en je waant je al snel in Italië daardoor.
300 g crème fraiche
3 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
250 g verse tagliatelle pasta
250 g oesterzwammen
2 bosuitjes gesneden
30 g boter
Zout en peper
Verse peterselie
Geraspte Parmezaanse kaas
Scheur de oesterzwammen in stukjes en bak ze kort bruin in de wok met wat boter, beetje zout en 2 teentjes geperste knoflook. Daarna voeg je de gesneden bieslook eraan toe.
Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, hier niet teveel van afwijken in tijd.
Crème fraiche goed vermengen met de citroen sap en het laatste teentje geperste knoflook, voeg ook voldoende peper en zout naar smaak toe.
Voeg nu de saus door de paddenstoelen, blijf roeren en laat nog 2 minuutjes zachtjes pruttelen, dan is je saus klaar.
Nu nog pasta afgieten en door de saus vermengen.
Serveren met verse peterselie en geraspte kaas.
Reacties
Een reactie posten