Asperges tijd, ook wel het witte goud genoemd. Ze zijn heerlijk op elke manier.
Deze keer bedacht ik een ovenschotel. Er ontbreekt geen ingrediënt als dat je die op de traditionele manier zou serveren alleen is het net even anders. Makkelijk en vooral een heerlijk gerecht die je bovendien makkelijk van te voren kan bereiden. Leuk om te maken en leuk om te serveren .
500 g witte asperges
250 g aardappelen schijfjes
150 g geraspte kaas
150 g beenham plakken
100 ml kookroom
4 eieren
Flinke snuf nootmuskaat
Peper
Zout
3 teentjes knoflook
Paar blaadjes peterselie
Schil de asperges goed en snij 1,5 cm van de verharde delen. Kook ze in een beetje water met snufje zout beet gaar.
Kook vooraf aardappelen kort of gebruik kant en klare voorgekookte schijfjes.
Maak een saus door kookroom samen met eieren, kruiden, geperste knoflook en het grootste gedeelte van de geraspte kaas door elkaar mengen.
Voorverwarm de oven op 180°C.
Neem een oven schaal en bouw nu de laagjes op. Begin met de aardappel schijfjes, gevolgd door beenham plakjes en asperges boven op.
Giet nu de saus eroverheen en bestrooi dan met restjes van de kaas .
Bak in de oven maximaal 45 minuten.
Server met fijn gesneden peterselie blad
.
Reacties
Een reactie posten