Traditioneel asperges gerecht

Asperges tijd!

Ze zijn weer overal te koop! 
Mijn kennismaking met dit gerecht begon in Nederland. Eerder had ik ze nog nooit gegeten. Ik weet niet meer zeker waarom ik ze nooit heb geproefd! Waren ze niet te verkrijgen, waren ze te duur in Polen of had gewoon niemand ervaring ermee. Dan is het meer zoals het gezegde is " wat de boer niet kent dat eet die niet". 
Hier in Nederland worden ze veel gegeten. En ze zijn super lekker en blijkbaar ook nog eens super gezond. 
Inmiddels bereid ik ze regelmatig zelf.  Vers of uit een potje, niets houd me tegen om ze regelmatig te gaan bereiden.
Maar vers zijn ze zoals altijd wel het lekkerste.
Het grootste geheim schuilt in de manier van schillen. Ik heb ze  vaak verpest totdat ik tot ontdekking kwam dat ik niet genoeg schil eraf haalde. Dus vergeet niet om ze 3 keer te schillen omdat ze anders te draderig worden.
Verder aan toevoegen volgens de traditie, een paar gekookte aardappeltjes, gekookt eitje, plakje ham en beetje kaas saus overheen en dan smikkelen.








Reacties

Een reactie posten