Dit heerlijke zomerse dessert die fris en zoet te gelijk is. Deze variatie is lekker met slagroom maar denk er ook eens aan een om er bijvoorbeeld een bolletje ijs er bij te doen. Warm en koud tegelijk. Wat kan hier dan nog tegen op?
4 porties
8 nectarines
150 ml dessert wijn
Puntje vanille poeder of 1 zakje vanille suiker
2 sterren anijs
3 kruid nagels
3 eetlepels suiker
200 ml klop room
Garnering
Munt blaadjes
Snij perzik door het midden( schillen mag ook)
Verwijder het zaad
Leg in de schaal en besprenkel met wijn en voeg de kruiden toe (sterren anijs en kruidnagel)
Zet deze schaal afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur
Neem een grote bakpan en bak nu de nectarines met alle inhoud van wijn en kruiden. Voeg meteen 2 grote eetlepels suiker erbij. Ga door met smoren op een laag vuur tot de fruit zacht gaat aanvoelen. Niet te lang doorbakken anders valt het fruit uit elkaar.
Laat eventjes afkoelen en laat de suiker wat aandikken .
Nu nog maar opdienen .
Warme perzik en dan wat toefjes slagroom en het feest kan beginnen .
Reacties
Een reactie posten