Tzatziki



Dit bijgerecht mag niet ontbreken tijdens deze zomer op de tafel. Fris, pittig en verkoelend.

Voor 4 personen
1 grote komkommer of 2 kleinere
3 teentjes knoflook
400 ml Griekse yoghurt 10%
Peper korrels
Zee zout
Citroen sap uit een kwartje van de citroen
2 eetlepels olijfolie

Schil de komkommer en verwijder het zaad  met een lepel ( dat voorkomt dat het te veel vocht vrij komt )
Snij deze in fijne stukjes of rasp ze grof.
Peper en zout verkruimelen in de vijzel.
Doe vervolgens de yoghurt door de komkommer heen, citroen sap , geperste knoflook en peper en zout naar smaak.
Goed roeren en klaar is kees.
Versieren met  scheutje olijfolie over heen te besprenkelen en verfijnde peper korrels.
Heerlijk voor bij de BBQ, alle soorten vlees of als dip saus.

Reacties

Een reactie posten