Tagliatelle met knapperige courgette en wortel linten




Deze keer een lichte  maaltijd. Perfect gebalanceerde romige smaak met een lekkere krokante groenten sliertjes die dit lekkere gerecht net wat extra smaak en kleur geeft en vermengd zich sierlijk tussen deze pasta linten.

 Simpel en toch zo elegant.
Dit recept heb ik van mijn oude klasgenoot Piotr gekregen die ook veel passie voor koken heeft en dat zelf durfde om te zetten  in zijn werk. Na heel wat jaren in Italië heeft zijn ervaring kunnen gebruiken in zijn eigen zaak.
Omdat ik zelf niet zo gek ben op pasta's merk ik bij mijzelf dat ik regelmatig te kort kom aan inspiratie. In dit geval vind ik het super leuk dat hij me hier toch leuke tips kon geven waardoor ik weer mijn kook kunsten kan uitbreiden en vervolgens jullie lezers aan de kook kan proberen te krijgen.
Dus het ging vandaag over het heerlijke pasta die zo simpel en elegant ter gelijker tijd is.
En met paar ingrediënten is het al voldoende.



2 personen

3 wortels
1 courgette  
Verse tagliatelle pasta
200 g Crème fraiche 
3 teentjes knoflook fijn versnippert
3 a 4 stukjes ansjovis fijn versnippert
Mozzarella kas of een andere naar keuze
Olijfolie 
Worcestersaus


Stap1
Schil met dunschiller de wortels en ga dan verder met het zelfde manier om een mooie sliertjes te krijgen
Doe het zelfde met courgette elke kant tot je de zaad binnenkant bereikt. Deze sla je over.
Zo heb je mooie groenten sliertjes.


Stap 2
Breng water met zout aan de kook.

Stap 3
Ondertussen versnipper je de knoflook en bak deze op een scheutje olijf olie in de wok pan licht bruin.

Stap 4
 Als het water kookt dan voeg je de pasta toe en kook zo lang als het nodig is om de pasta al dente te krijgen dus bijt gaar.

Op dat moment voeg je de groenten sliertjes erbij en kook je nog 2 minuutjes mee op het zachte vuur. Niet langer. De groenten horen een beetje krokant te blijven.

Stap 5
 Voeg de crème fraiche en fijn gesneden ansjovis toe bij de gebakken knoflook. Goed doorroeren . Voldoende aan de smaak brengen met Worcestersaus saus

Stap 6
Pasta afgieten en meteen door de saus scheppen. Goed roeren tot hele pasta goed de saus opneemt.

Stap7
Serveren meteen met wat geraspte kaas naar keuze of fijn gesneden mozzarella er overheen gestrooid.  

Reacties