Runder Koftas met kaneel en komijn



In de zomer willen we allemaal graag buiten eten.  
BBQ of gourmet is een ideale manier van koken en genieten met elkaar. Een van mijn favoriete gerechten daarvoor zijn deze koftas. Runder of lam vlees is hier het meest geschikt voor. Door orientale kruidentoe te voegen creëer je direct een smaak explosie naar het verre oosten, heerlijk gewoon! Ik had pas geleden nog op en heb meteen zin om ze alweer te proeven.
Wil je jouw gasten of familie verrassen met  lekker hapje die niet zo uit de verpakking komt probeer dit recept dan onmiddelijk.

8 stokjes koftas
500 g runder gehakt 
Handje vol verse koriander met steeltjes 
Handje vol peterselie 
1 thee lepel kaneel poeder
1 thee lepel komijn zaad of gemalen komijn
1 thee lepel gember poeder
3 teentjes  knoflook 
1 ui
0.5  thee lepel cayenne peper 

0,5 thee lepel peper korrels 
3 eetlepels olijfolie

8 voorgeweekte (in water) sate stokjes, dat voorkomt dat ze snel verbranden tijdens het grillen.
Het makkelijkste is om voor dit recept de keukenmachine gaan gebruiken. Dat scheelt met snijden, persen en mengen.
Begin eerst met alle kruiden met elkaar te mixen. Voeg daarna vlees en olijfolie toe. Mix alles tot het vlees fijn en plakkerig word ( pas op dat je niet te lang gaat mixen , moet geen paté gaan worden)
Maak met natte handen 8 bolletjes en elk bolletje verdeel je gelijk over de sate stokjes en geef deze de lange vorm zo als jij op de afbeelding ziet door ze iets te rollen.

Bak deze aan de beiden kanten minuutjes of 5.
Serveer met stokbrood en tzatziki

Reacties