Gevulde kippen dijen met champignons en Parmezaanse kaas




Kip op de menu! 
Dit recept maak ik regelmatig maar dan op verschillende manieren. Meestal  kijk ik wat ik thuis op voorraad heb. Met champignons en kaas kom ik een heel eind aan met variaties. Met verse tomaat en mozzarella is het net zo lekker. Net wat je wil en waar je zin in hebt.
Mals, pittig en vol van smaak, het lukt altijd! Heerlijk voorbij een frisse salade, pasta of gebakken aardappeltjes. Past overal en het ziet nog feestelijk uit .

1 kilo kippen dijen zonder bot 
200 g champignons 
1 ui
50 g geraspte parmezaanse kaas 
6 zongedroogde tomaten uit de olie 
2 teentjes knoflook
2 thee lepel sambal manis  (mild)
Peper en zout
Olijfolie



Stap 1
Snij de champignons en de ui fijn.
Bak deze met een scheutje olie gaar en voeg aan het einde peper en zout naar smaak toe.


Stap 2
Zongedroogde tomaten met een beetje olie daarvan , knoflook en sambal pureren met behulp van hak molen tot mooie pesto massa.


Stap 3
Voorverwarmen van de oven op 200°C


Stap 4
Doe de kippen dijen open en sla ze beetje plat met behulp van een vlees hamer.


Stap 5
Vul de kippen dijen met champignons en de Parmezaanse kaas en sluit deze. Leg deze  voorzichtig in de oven schaal


Stap 6
Besmeer de boven kant met de tomaten pesto


Stap 7
Bakken 35 minuten in de oven

Serveren met frisse salade erbij of courgette pasta

Reacties