Fris groen voorjaar soepje.
Dag zonder vlees.
Dag zonder groenten dat kan niet meer. Je wilt toch voldoende vitamines krijgen en toch lekker eten. Door minder vlees te gaan eten zijn we aan het investeren in een beter milieu.
Niks is dan makkelijker en voedzamer dan een rijk gevulde soep vol groenten die bevat veel vezels en alles wat jij nodig hebt voor een betere en gezonde weerstand.
Soep is bovendien heel makkelijk te bereiden. Het is nu eenmaal toch 1 pan gerecht. Lekker later pruttelen en dan naar keuze pureren en tot slot serveren. Echt makkelijker kan niet.
1,5 liter kokend water
10 g boter of scheutje olijf olie
1 broccoli van minimaal 500 g inclusief stronk gesneden in stukjes
2 bouilon blokjes ( groenten of kip)
2 teentjes knoflook versnipperd
1 kleine ui versnipperd
Versiering
10 g geroosterde amandelen
Neem een soeppannetje .
Smelt de boter en bak kort hierin mee de knoflook en uien. Voeg vervolgens de gesneden broccoli toe en bak deze een paar minuutjes mee. Daarna kan het kokend water samen met bouillon blokjes toegevoegd worden. Nu nog alles koken op een zachte vuur tot de broccoli zacht word, dit duurt zo'n 10 minuutjes.
Wanneer dat gebeurt is kan je alles pureren tot een mooie egale massa.
Serveren met een scheutje room en geroosterde amandelen
Zo simpel, zo lekker. Denk hier om al die vitamines die je zo makkelijk binnen krijgt.
Lekker romig en vol van smaak.
Binnen half uur staat ie op de tafel en met een lekkere sandwiches erbij maak je iedereen thuis hier blij mee.
Very easy 😁
BeantwoordenVerwijderen