Aardbeien tiramisu




Voorjaar voor de deur.
Lente komt eraan en ik verlang al naar de geur en smaak van verse aardbeien.
Ondanks dat ze nog niet volledig in volle glorie zijn, de eerste aardbeien smaken soms wat flauwer door gebrek aan zonlicht kan ik mijn verlangens niet langer bedwingen en heb toch besloten om zo'n doosje mee naar huis te nemen.
Ik had al langer in mijn gedachten om er mee te gaan experimenteren en er een heerlijke aardbeien tiramisu van te maken.
En deze is, moet ik zelf zeggen, heel lekker, echt hemels!
Met een half uurtje maak je iedereen thuis hiermee erg gelukkig, dus wacht niet te lang en ga nu alvast aardbeien halen!!




8 porties

400 g verse aardbeien 

250 ml verse slagroom 30%
300 g mascarpone 
4 grote eetlepels poedersuiker
2 zakjes vanille suiker

2 pakjes lange vingers ( afhankelijk van de 
grote van de schaal)
Citroen sap geperst uit 2,5 citroenen
2 eetlepel suiker
4 eetlepels water


Stap 1
citroen sap vermengen met suiker en water daarna
 vlug de lange vingers erin deppen.

Stap 2
Maak met de lange vingers een bodem laag en de randen versier je met aardbeien plakjes.

Stap 3
Klop de slagroom half stijf, en apart in een andere kom mascarpone met poeder suiker en vanille suiker tot luchtige beslag.
Vervolgens voeg je de opgeklopte slagroom aan de mascarpone massa toe en roer deze zachtjes door tot alles mooi verbonden is.

Stap 4
Bouw de laagjes van lange vingers, room, aardbeien en herhaal deze tot alles op is.

Reacties