Weer zo'n heerlijk recept uit mijn jeugd!
Haast iedere zondag werd ik getrakteerd op deze cake door mijn oude tante (zusje van mijn opa) met daarbij een warm glas verse melk van de buurman.
Zij maakte het lekkerste, zeer gemakkelijke, heerlijke cake met rabarber en prachtige kruimel deeg. Er is geen risico dat het niet lukt.
Houd je altijd aan deze 2 regels: ingrediënten op kamertemperatuur en gebruik de mixer niet (mixen met alleen een lepel.)
Gegarandeerd succes!
Ingrediënten voor het deeg:
2,5 glazen bloem (1 kopje = 250 ml)
1 kopje suiker
2 theelepels bakpoeder
1 kopje natuurlijke yoghurt
3 eieren
1 glas olie
3 rabarberstelen
Ingrediënten voor de kruimel deeg:
1 glas bloem
0,5 glas suiker
80 g boter
En natuurlijk een;
Bakvorm van 22 × 26 cm
Uitvoering:
Alle ingrediënten voor het deeg moeten op kamertemperatuur zijn (minstens 2 uur eerder uit de koelkast halen).
In een kom meng je alle droge ingrediënten zoals bloem, suiker en bakpoeder.
In de andere kom de natte ingrediënten zoals olie, eieren en yoghurt.
Daarna schenk je de droge in de natte massa en meng deze goed door elkaar heen (ik herinner eraan: niet mixen alleen mengen met een lepel).
Snij de rabarber in stukjes.
Schenk het deeg in de bakplaat eerder bekleed met een bakpapier.
Legt de rabarber erop en duw deze er lichtjes in.
Maak het kruimel deeg
Meng de bloem met boter en suiker met hand tot dat karakteristieke klonten zich begonnen te vormen.
Bestrooid over het deeg .
Bak in een op 180 ° voorverwarmde oven (boven en beneden)gedurende ongeveer 45-50 minuten. (voor de zogenaamde dry stick, up-down, geen luchtcirculatie).
Reacties
Een reactie posten