Passen nadert en ik zit te bedenken wat ik voor speciaals op de tafel kan neerzetten, wel in de smaken en kleuren van Pasen.
Zin in wat anders, en toch lekker zoet dan heb je hier het recept voor lekkere en bijzondere spinazie muffins. Spinazie geeft in dit geval een mooie aparte kleur aan je cake met daarbij weinig tot zeker geen overheersende smaak, dus je kan hier lekker van smullen met het idee dat je toch nog een beetje gezond eet...behalve al die suikers😁
2 grote eieren
110 ml olie
180 g bloem
2 thee lepels bakpoeder
1 lepel vanille aroma
2 eetlepels citroen sap
150 g verse blad spinazie
Snufje zout
200 g suiker
Glazuur
Poedersuiker oplossen met een beetje
citroen sap
Eieren mixen samen met de suiker tot een luchtige massa.
Olie schenken in de blender dan de blad spinazie toevoegen en goed pureren.
Droge ingrediënten zoals bloem, zout en bakpoeder samen vermengen.
Vervolgens bij het eier beslag de vanille aroma, olie met gepureerde spinazie. Ga door met mixen op een lage stand.
Daarna de mix van meel erbij doen en alles door elkaar mixen tot alles goed vermengd is.
Bakken in voorverwarmde oven boven en beneden op 180 C° rond 40 minuutjes.
Om te testen aan het einde van de bak tijd met een saté stokje door even in te prikken.
Als de cake niet meer aan de stokje plakt dan is die goed om uit te halen.
VROLIJK PASEN !
Reacties
Een reactie posten