Geroosterde paprika

Wist je dat door het roosteren van groenten meer smaken vrij komen en die geven je gerecht de lekkere volle smaak.
Op deze manier kan je vrijwel alles roosteren. Denk aan paprika, aubergine, tomaten, knoflook, uien e.t.c.
Vooral in de winter periode wanneer de meeste  groenten minder zon hebben gehad en daardoor meer waterig zijn kan je deze manier gebruiken om de smaak naar voren te halen.
En ingewikkeld is het zeker niet!


Deze keer ga ik als voorbeeld paprika nemen.
Snij deze door de midden en verwijder de zaden. Leg op de bakplaat met de buitenkant naar boven.

 Besprenkel met wat olijfolie, eventueel kan je wat zee zout eroverheen strooien.
Rooster in de voorverwarmde oven op 200 C° met hete lucht circulatie rond 35 minuten tot de velletjes opblazen en worden plaatselijk voorzien van zwarte aangebrande plekken.

Als ze klaar zijn haal ze uit de oven en doe ze op de bord en dek ze goed af met vershoudfolie. Laat zo 5 minuten staan, dat helpt om de schil er makkelijk eraf halen.

Als de schil eraf is heb je nu prachtige, vol van smaak geroosterde paprika die een geweldige basis is voor je soep, hommus, salades of gewoon zo.


Reacties