Cake met fruit


Deze fluweel zachte cake met fruit is uitstekend voor mensen die denken dat ze niet kunnen of het te moeilijk vinden om te gaan bakken. 

De echte naam is letterlijk " luie cake". En ja dat klopt ! Deze is erg simpel en lukt het altijd. En super lekker !


5 eieren
1 glas suiker
1 zakje vanille suiker

1 theelepel azijn
1 theelepel bakpoeder
1 glas bloem
1 glas zetmeel of maizena

1 glas zonnebloem of raapzaad olie ( met neutrale smaak)
Paar druppels rum aroma of 25 ml echte rum

Fruit naar keus.

Deze keer had ik appel stukjes en krenten gebruikt

Eieren samen met suiker mixen minimaal 5 minuten op de hoogste stand zodat een mooie, dikke en luchtige massa ontstaat.
Nu voeg je de azijn toe en ga even kort door met het mixen.

Droge ingrediënten ( bloem, zetmeel en bakpoeder met elkaar vermengen) en voeg beetje voor beetje toe aan de opgeklopte eieren en wissel dat met de olie..
Blijf mixen maar nu op de langzamere stand.
Zo worden alle ingrediënten goed vermengd zonder te gaan klonteren.

Als laatste voeg je de aroma of rum toe.
Giet alles in de bakvorm  eerder bekleed met bakpapier.  Boven op de massa leg je fruit naar keuze.
Bak in voorverwarmde oven op 180°C ( boven en beneden) ongeveer 45 minuten.
An het einde van de bak tijd controleer je met saté stokje of de cake binnenin droog is en niet meer plakt.  Indien dit nog wel het geval is dan moet je iets langer bakken.

Reacties