Asperge liefhebbers opgelet!
Gelukkig hoeven jullie niet zo lang meer te wachten, het seizoen staat voor de deur. Indien je niet van de seizoenen afhankelijk wil zijn kun je ze ook in de pot kopen, heb ik nu ook gedaan.
Deze soep is een echte klassieker. En ook nog eens binnen een half uur op de tafel te zetten.
500 g witte asperges in de pot (inclusief vocht)
2 eetlepels bloem
30 g roomboter
50 ml kookroom( optioneel )
Witte peper ( optioneel )
2 groenten bouillon blokjes opgelost in 1 liter kokend water
Voor erbij
4 gekookte eieren
reepjes ham
verse peterselie
Smelt eerst de boter in een soep pannetje.
Voeg de bloem toe en blijf intens roeren/bakken tot die kleverig word en veranderd van kleur naar licht beige.
Voeg vervolgens elke keer een beetje bouillon vocht toe en blijf goed roeren tot weer alles opgelost is en niet meer klonterig.
Nu de helft van de asperges met het vocht toevoegen.
Kook 15 minuten dan alles glad pureren.
Dan de andere helft van de asperges erbij en deze 5 minuutjes mee koken. Niet langer! Deze moeten nog heel blijven.
Als laatste proeven of alles op smaak is en eventueel wat witte peper erbij voor meer smaak. Het zelfde geld voor de kookroom. Wil je die toevoegen zorg dan eerst dat je deze oplost met een beetje hete soep erbij en daarna pas de soep pan in. Zo voorkom je schiften.
Serveer met gekookte ei en reepjes ham.
En natuurlijk moeten we niet het stokbrood vergeten ☺
Reacties
Een reactie posten