Tulband cake

Het is nog niet zo lang geleden dat we kerst hebben gevierd en niet veel later lagen de paaseitjes al in de winkels.
En nu, met nog een maand te gaan kunnen we Pasen gaan vieren.
En op de Paastafel mag uiteraard geen tulband cake ontbreken. Zo heerlijk traditioneel, zo lekker, zo makkelijk, en oh zo leuk om te doen.
Deze cake lukt het altijd en is lekker zoet en fris tegelijk.

Kies altijd bij voorkeur voor biologische ingrediƫnten.


200 g roomboter gesmolten
150 g bloem
75 g aardappelzetmeel
2 theelepels bakpoeder
180 g suiker
4 grote eieren op kamer temperatuur
2 citroenen ( het sap ervan en de fijn geraspte schil)

Voor een extra mooie gele kleur kan je optioneel 1 thee lepeltje curcuma toevoegen bij het meel.

Verwarm de oven voor op 180°C

Bereid de tulband bakvorm voor door goed met boter in te smeren en bestrooi deze met griesmeel of broodkruimels wat plakken voorkomt .

Vermengd eerst de bloem met de bakpoeder en aardappelzetmeel goed door elkaar.

Mix op de hoogste stand de eieren samen met suiker tot een luchtige gladde massa ontstaat.
Zet de mixer op langzame stand en voeg langzaam de meel liefst door een zeef beetje voor beetje toe zodat het luchtig blijft.

Nu nog de boter, citroen sap en citroen schil toevoegen.
Goed mixen en overgieten in de eerder voorbereide tulband bakvorm.

Bakken 40 minuten.

Glazuur:
5 eetlepels poedersuiker opgelost met een paar druppels citroen sap. ( Let op! Het moet niet te vloeibaar zijn anders loopt de glazuur eraf)
Gekonfijte citroen schil voor decoratie om het helemaal af te maken.

Reacties

  1. Oh , dit is gevaarlijk lekker , maar wat is dit een feest alleen al om er naar te kijken.
    Dat gaan we gegarandeert een keer proberen.
    groeten Henk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten