Soep, maar deze keer voor de fijn proevers. Delicate tuinerwten smaak, met een juiste balans van gerookte vis en spek. Voor een speciale gelegenheid of voor een gewone doordeweekse dag. Het is net op welke manier jij je dag een speciaal tintje wil geven.
Zonder veel kook kennis zet je dit prachtige en smaakvolle gerecht binnen een half uur op de tafel.
Dit recept is uniek! Het waren de enige ingrediƫnten die ik nog in de voorraad had en zo zie je hoe je door creativiteit prachtige en smaakvolle recepten ontstaan.
2 grote preien (500 g) in ringen gesneden
200 g diepvries tuinerwten
3 teentjes knoflook fijn gesneden
75 ml kookroom
2 eetlepels bloem
30 g boter
1 of 2 groenten boullioon blokjes opgeloost in 1 liter gekookte water
2 bosuien in kleine ringen gesneden
Gerookte makreel zonder graatjes.
Eerder afgebakken spekjes of katenspek
Bak eerst de prei, knoflook samen met diepvries erwten kort met de boter.
Blus af met een hete bouillon en breng het aan het kook.
Na 10 minuten voeg je de bloem, goed ( klont vrij) vermengd met kookroom toe. Roer de soep nogmaals goed door en brengt alles voor 2 minuutjes aan het kook.
Nu alles nog goed pureren totdat je geen schilletjes van de erwten meer proeft.
Serveren op de borden en als laatste voeg je de makreel reepjes, gebakken spek en wat fijn gesneden bosui toe.
Reacties
Een reactie posten