Pastinaak soep


Biologisch eten is tegenwoordig steeds belangrijker en ook nog eens erg hip. 
Meer bewust worden van wat we binnen krijgen is erg van belang voor onze gezondheid.
Biologisch hoeft ook niet meteen duur te zijn. Je hebt niet veel nodig om een heerlijke en vooral verstandige gezonde maaltijd op de tafel te zetten. 
En hoe vaker je kiest voor biologisch des te beter voor het milieu en dus voor ons zelf.

Voor 4 personen

500 g biologische pastinaak
1 liter kokend water
1 uitje
1 kleine teentje knoflook
1 kip boulion blokje
30 g boter

( alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong)
Garnering 
Bosuitje
Peterselie
Gebakken uitjes of spekjes

Pastinaak goed schrobben of schillen.
Uitje versnipperen samen met knoflook.


Alles kort bakken samen met de boter in de soep pan tot uitjes licht bruin worden.
Toevoegen water en bouillon blokje.
Koken tot de pastinaak zacht word.
Pureren totdat alles glad is met staafmixer. 
Als de soep te dik is dan aanlengen met water kokend water.
Serveren met wat fijn gesneden peterselie, bosuitje en gebakken uitjes.


Reacties