Kip met champignions saus uit de oven



Weer zo'n makkelijk recept die altijd lukt en super lekker is.


2 kipfilets
500 g kastanje of gewone champignions 
250 g roomkaas met kruiden 
1 ui
3 teentjes knoflook
Zout, peper, citroen gras poeder, olijfolie, appel azijn
 Strooi kaas naar keuze ( mijn voorkeur gaat uit naar Grana Padano)
Paar snoep tomaatjes 
Paar takjes koriander 

Kipfilet marineren in olijfolie samen met een scheutje azijn en kruiden( peper, citroen gras en zout)
Verwarm de oven voor op 200°C
Snij de champignons en uien in dikke plakjes, maar de knoflook juist wel fijn gesneden en doe ze in de bakpan en bak ze gaar met een flinke scheutje olie. Als laatste voeg je de roomkaas toe en roer deze goed door tot een smeuïge saus ontstaat. 
Bak ( schroeien) de kip op de hete olie bruin aan de beiden kanten ongeveer 3  minuutjes per kant. Zo blijft die lekker sappig en de rest van het gaar proces gaat verder in de oven, waardoor de kip ook lekker mals blijft.
Pak een ovenschaaltje, verdeel de champignonsaus over de bodem en leg de kipfilets in het midden er bovenop.
Bestrooi de kip nog met wat kaas en zet deze in de voorverwarmde oven op 200°C voor 30 minuten.
Serveer met wat verse takjes koriander eroverheen.
Lekker zo, maar ook met rijst of pasta.
Net wat je zelf lekker vind.
Eet smakelijk !

Reacties