Geroosterde pompoen met feta kaas

Een  dag zonder vlees!
Is het voor jouw een uitdaging om voldoende groenten binnen krijgen en bovendien ook nog eens om er heerlijk van te genieten.
Dit gerecht is gewoon verrukkelijk en super easy to do. De smakken passen perfect bij elkaar kan zowel  warm als koud geserveerd worden.
En wat nog beter is, dit gerecht kan je zelfs een dag van te voren voorbereiden!



Voor 4 personen:
Biologische pompoen 
extra virgin olijfolie


Pasta kruimels:
3 eetlepels paneermeel 
3 teentjes knoflook geperst 
2 eetlepels gedroogde parmezaanse kaas
Droge peterselie kruiden
5 gedroogde en verkruimelde walnoten ( optioneel)

Voor erbij:
Feta kaas


Snij de pompoen open en verwijder met een lepel het zaad en het draderige gedeelte.
Snij vervolgens in halve ringen van 1,5 cm dik en haal de schil eraf.
Leg deze op de bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie.


Bestrooien met goed vermengde pasta kruimels ( ik gebruik meest hak molen om alles goed met elkaar te vermengen maar een vijzel is ook een optie)

Als laatste bestrooien met feta kaas.
Bakken in een niet voorverwarmde oven maximaal 45 minuten op 200°C

Gerecht is klaar als de pompoen zacht aanvoelde.

Serveer warm met vers gebakken brood,
ook lekker met voorgekookte rode bieten erbij.






Reacties