Gember is een van de velen kruiden die niet mag ontbreken in ons huis.
Ik zou niet zeggen dat het een wonder middel is maar het helpt je lichaam wel op goede weg naar een gezonder leven.
Laatst had ik er een keer siroop van gemaakt en toen heb ik duidelijk gemerkt dat na een week gebruik mijn maagzuur onder controle is. Wel fijn als er verder niks meer goed helpt!
Nu dacht ik mij verder te verdiepen in dit kruid en het blijkt niet alleen goed voor je weerstand te zijn maar ook nog eens goed voor je spijsvertering.
Misselijkheid en opspelend maagzuur gaat over door regelmatig gebruik.
Je immuunsysteem is ineens versterkt en het werkt zelfs ontstekingsremmend.
Boordevol antioxidanten die jij nodig hebt om de slechte cellen te vernietigen.
Een thee hiervan is het heel simpel te bereiden, lekker pittig en fris van smaak.
Dus waarom zouden we dat niet gaan doen? Zo veel voordelen.
Koud of warm. Net wat jij lekker vind.
Ik ga meest 2 liter voorbereiden en dan heb ik voldoende voor paar dagen.
Om een goede thee van maken moet je eerst een pan met 2 liter water aan de kook brengen en dan de in dunne plakjes gesneden gember toevoegen. Mag eventueel ook met de schil.
De hoeveelheid is afhankelijk van de pittigheid.
Ik neem meest rond 7 cm van een gemberwortel voor gebruik en als het te pittig word dan verdun ik het nog iets met wat water.
Kook rustig op aller zachtste vuur. Gember moet goed trekken en na 10 minuten is je thee klaar.
Voeg dan nog in je glas wat citroen en honing toe en geniet van deze verwarmende en helende thee.
Gember thee erg gezond , en het wordt dagelijks meerdere malen gedronken.
BeantwoordenVerwijderenDe gember schillen wat stukken snijden en heet water en wat later een goed drinkbare thee.
Groeten Henk.
En je kan er meerdere keren van genieten.