Het was tweede kerstdag toen ik deze salade voor het eerst heb kunnen proeven bij mijn schoonzusje. Zag er bijzonder aantrekkelijk uit door alle kleuren die op Kerst waren afgestemd. En toen mocht ik proberen!
Wow wat lekker! Alle smaken komen erin naar voren. Pittig, zoet, romig... hmm hemel in mijn mond.
Tot nu toe al 2 keer gegeten en moet ik toegeven dat het zeker een blijvertje word.
Wacht niet te lang en ga deze eens proberen!!!
portie voor 4 personen als voorgerecht/ als maaltijd salade voor 2 personen
1 zakje veldsla (ongeveer 100 g)
10 gedroogde perzik of abrikozen
1/2 granaatappel (pitjes)
6 plakjes witte geitenkaas (100 gram )
Optioneel paar walnoten erbij
10 gedroogde perzik of abrikozen
1/2 granaatappel (pitjes)
6 plakjes witte geitenkaas (100 gram )
Optioneel paar walnoten erbij
Dressing
1 bosuitje fijn gesneden
2 geperste teentjes knoflook
3 eetlepel olijfolie extra Virgin
3 eetlepel azijn
3 eetlepel honing
3 eetlepel water
1 bosuitje fijn gesneden
2 geperste teentjes knoflook
3 eetlepel olijfolie extra Virgin
3 eetlepel azijn
3 eetlepel honing
3 eetlepel water
Neem een grote serveer schaal en verdeel de veldsla eroverheen. Daarnaar snij je in reepjes de gedroogde abrikozen en verdeel ze over de veldsla.
Als volgende de granaatappel pitjes en verkruimelde ( kan, maar hoef niet) geitenkaas .
Als volgende de granaatappel pitjes en verkruimelde ( kan, maar hoef niet) geitenkaas .
Dressing voorbereiden en alle ingrediƫnten goed met elkaar vermengen en pas voor het opdienen eroverheen doen.
Reacties
Een reactie posten