Dagje zonder vlees!
Met deze nootachtige schotel krijg je voldoende energie binnen en kan je het de hele dag volhouden. Heerlijke herfst smaken die goed bij elkaar passen.
Ingrediënten
7 grote aardappelen
1 pak Franse brie
1 prei, fijn gesneden
Oesterzwammen
125 ml melk
100 g echte roomboter
Handje walnoten
Handje vol verse of gedroogde peterselie
Zee zout
Aroma kruiden
Gemalen venkel of nootmuskaat
Strooi kaas
1 pak Franse brie
1 prei, fijn gesneden
Oesterzwammen
125 ml melk
100 g echte roomboter
Handje walnoten
Handje vol verse of gedroogde peterselie
Zee zout
Aroma kruiden
Gemalen venkel of nootmuskaat
Strooi kaas
Kook de aardappelen alvast gaar.
Ondertussen bak je de oesterzwammen bruin in boter en bestrooi deze met een beetje zee zout. Het zelfde doe je ook met de prei, maar wel apart houden dus en niet alles bij elkaar doen.
Als de aardappelen gaar zijn kan je ze meteen glad stampen met nog 50 g boter en melk. Voeg ook meteen de helft van de brie toe (de andere helft bewaar je voor de boven kant) en de prei.
Ondertussen bak je de oesterzwammen bruin in boter en bestrooi deze met een beetje zee zout. Het zelfde doe je ook met de prei, maar wel apart houden dus en niet alles bij elkaar doen.
Als de aardappelen gaar zijn kan je ze meteen glad stampen met nog 50 g boter en melk. Voeg ook meteen de helft van de brie toe (de andere helft bewaar je voor de boven kant) en de prei.
Stamp nog goed even door zo dat de smaken goed met elkaar vermengd worden.
Voor meer smaak voeg je eventueel wat extra kruiden toe (aroma, zout, venkel, gedroogde peterselie en dille)
Doe de puree vervolgens in een oven schaal doen of verdeel ze in een aantal kleine oven schaaltjes. Op de bovenkant de rest van de brie verdelen en daarna de oesterzwammen. Bestrooi deze als laatste met wat strooikaas en walnoten en bak ze in de voorverwarmde oven op 200°C tot de kaas gesmolten is ( rond 15 min.)
Serveer met wat frisse sla erbij.
Reacties
Een reactie posten