Doorgaan naar hoofdcontent
Bij alle feestjes hoort een borrel met natuurlijk een hapje!
Wil je uitblinken met je eigen zelf gemaakte hapjes zonder al teveel moeite dan heb je hier zeker iets aan.
Vandaag beginnen we met tortilla's.
Wie ken ze niet? Zo makkelijk en op veel verschillende manieren te gebruiken.
Je kan deze het best een dag van te voren voorbereiden. Met wat??? Hmm.. eigenlijk met alles wat je hebt over in de koelkast. Een zeer belangrijke basis is de bodem van de tortilla die wel moet besmeerd zijn met wat roomkaas, paté, pesto, kruidenboter, maakt niet uit wat als het maar blijft plakken.
Daarnaar bekleed je ze met ingrediënten naar wens, wel fijn gesneden en niet te dik zodat je ze nog makkelijk kan oprollen.
Elk rolletje die je maakt wikkel je in de keukenrol, zo blijft die mooi in zijn vorm.
Zodra ze klaar zijn verpak ik ze bij elkaar in een boterham zakje in de koelkast voor een nachtje.
Mijn favoriete smaken zijn met;
- kruiden roomkaas met gerookte zalm en ijsbergsla
-kruiden roomkaas met kappertjes en rucola
-roomkaas met zon gedroogde tomaatjes
-paté met ijsbergsla of rucola
-roomkaas met ham of salami
- geiten kaas met honing, verkruimelde walnoten en serrano ham
-roomkaas met fijn gesneden augurk
en nog meer....
Ik zou zeggen laat je inspireren door wat je in huis hebt, en wees niet bang, met alles is het lekker te maken.
Reacties
Een reactie posten