Tarte tatin "appeltaart op z'n kop"

Alweer een appeltaart!
 En deze keer weer op een ander manier.
Ik was benieuwd of deze zou dan anders zou smaken dan de traditionele appeltaart.
En met een heerlijk resultaat, zo lekker dat mijn visite nog een pakketje mee naar huis wilde nemen :)
Deze is wat frisser en fruitiger, en dat komt door het recept zelf simpel te houden 


1 pak appeltaart mix
5 eetlepels witte bastaardsuiker of kristal suiker
6 grote appels 


Voorbereid de appeltaart deeg volgens het recept op de verpakking
Schil de appels en snijd deze in een smalle  kwartjes.
Pak een bakblik met een dichte bodem of een oven schaal ( anders loopt het sap weg)
Bestrooi de bodem met suiker en leg vervolgens alle appels kwartjes netjes naast elkaar.
Daarna hoef jij nog alleen het deeg nog goed te verdelen en goed in te drukken zodat alle gaatjes tussen de appels opgevuld worden.
Bak in de oven rond 45 minuten op 180°C en de laatste 10 op 240 °C zo dat de suiker gaat mooi karamelliseren. 


Reacties