Een makkelijkere cheesecake dan deze ken ik niet.
Hij is zo luchtig en bovendien heerlijk fris van smaak.
Omdat er geen bloem gebruikt word voor dit recept is die ook nog eens gluten vrij.
Vulling
600 g philadelphia roomkaas
600 g philadelphia roomkaas
3 grote eieren en 3 eierdooiers
150 g fijne kristal suiker of witte bastaard suiker
70 g gesmolten boter
2 thee lepeltjes vanile extract
1/2 sap uit citroen
Bodem
Speculaas koekjes voor de bodem of
verkruimelde koekjes met boter zou ook een optie kunnen zijn
200 g vermalen biscuit
100 g gesmolten boter
Deze goed met elkaar vermengen en goed indrukken op de bodem van de bakvorm
Speculaas koekjes voor de bodem of
verkruimelde koekjes met boter zou ook een optie kunnen zijn
200 g vermalen biscuit
100 g gesmolten boter
Deze goed met elkaar vermengen en goed indrukken op de bodem van de bakvorm
Alle ingrediënten bij elkaar doen en mixen op de hoogtste stand tot een mooie egale massa ontstaat.
Op de bodem leg je de speculaas koekjes of biscuit en vervolgens giet je het mengsel erin.
Bak deze in de voorverwarmde oven ( boven en beneden ) op 180° C in de waterbad (of ovenshotel vullen met water en op de bodem zetten ) rond 60 minuten.
Als die afgekoeld is kan je er nog een extra romig laagje op leggen
200 g roomkaas of een zure room 18%
2 eetlepels suiker poeder
Citroen sap uit halve citroen
40g gesmolten boter
Alles mixen op de hoogste staand tot mooie gladde massa ontstaat.
Deze bestrijken over de cheescake.
Minimaal 12 uur koelen
Reacties
Een reactie posten