Kip schnitzel

Simpel hoeft niet perse minder te smaken.
Dit soort schnitzels belanden regelmatig op mijn bord. En het is niet te vergelijken met wat men koopt in de supermarkt.
Het is mals, vers en vooral krokant.
Normaal gesproken zou je hier aan varkensvlees denken maar deze is gewoon van kipfilet bereid. 
Zodra jij deze gemaakt hebt volgens dit recept dan wil je ze echt nooit meer uit supermarkt .
En weet je eigenlijk dat er meer variaties hier mogelijk voor zijn! Denk hierbij aan gepaneerde bloemkool (klik hier voor het recept), courgette schnitzel, kaas soufflĂ©, gepaneerde portabella's, aardappel kroketten. 
Je kan zoveel met een beetje ei en paneermeel.

Maar vandaag staat dus de kip schnitzel op het menu.
En zo maak je het!

-Vlees naar keuze  (zonder bot)
-Bijpassende kruiden
-Ei
-Paneermeel ( of verkruimelde beschuit)
-Croma voor het bakken


Vlees in niet te dunne porties snijden.
Filetje in een boterham zakje stoppen, dat voorkomt plakken en spetteren. Vervolgens met een vlees hamer erop gaan slaan, zo dat elk stukje van het vlees dezelfde dikte krijgt, maar ook waardoor deze dus malser wordt. 

Bereid twee soep borden voor. Een voor de paneermeel en de ander voor het ei. Ei klop je op met vork samen met kruiden naar keuze.  Ik zelf gebruik kip kruiden 1 theelepel  per 1 ei.
Nu het vlees eerst goed dompelen door het ei mengsel en daarna door het paneermeel. Goed aandrukken zodat er voldoende kruimels op gaan plakken.
Verhit croma in een bak pan en leg de schnitzel erop. Bak ze goudbruin aan de beiden kanten. Let op met kip, moet wel goed gaar zijn! Is de schnitzel wat dikker dan moet je wat langer gaan bakken op een zachtere vuur.

Serveer met friet, aardappelen of met verse salade.

Reacties