Feestelijke balletjes a la Raffaello

Weer eens een vintage recept!
 Onvergetelijke smaken uit mijn jeugd van de jaren 80"
Denk niet altijd aan het dieet of andere gezonde dingen, maar verwen jezelf af en toe met deze calorieƫn bommen.

Simpel te bereiden en daarom ook erg leuk om met kinderen samen doen.


Basis
400 g melk poeder
250 g roomboter
7 eetlepels  poeder suiker

optioneel voor een extra smaak variatie
Tahin (sesam pasta)
pindakaas 

Laagje overheen
cacao
geraspte kokos
 fijn geraspte chocolade
fijn geraspte nootjes
kurkuma
1.Klop luchtig op met zachte boter samen met poeder suiker.
Voeg dan beetje voor beetje melk poeder toe en klop alles tot een mooie luchtige massa.
Daarna haal je de helft eruit en zet dit alvast op een schoteltje in de koelkast.
In de andere helft kan je paar lepels tahini (sesam pasta) toevoegen of pindakaas of zelfs een beetje rum of een andere drank al gelang naar je smaak, alles kan . Nog even door kloppen en dan net als de rest voor een uurtje in de koelkast zetten zodat het weer mooi stevig word om de bolletjes te kunnen draaien.

 
2. Als de massa goed afgekoeld is kan je beginnen met draaien van de balletjes.
3. gedraaide balletjes kunnen voor een paar uurtjes weer terug in de koeling.
 Koel bewaren kan tot 2 weken 
4.vervolgens kan je ze naar wens deppen in je eigen dip poeder .

Reacties