Witlof

Wie ken deze niet, de witlofschotel!Hier in Nederland is deze groente heel populair, en vooral witlof gecombineerd in een schotel met ham eromheen. Voor mij was het nog onbekend, voordat ik naar Nederland kwam heb ik nooit  witlof gezien in Polen en zelfs nu is het moeilijk te verkrijgen ook helemaal niet populair. Toen ik hier kwam heb ik deze groente leren eten. Dat ging niet geheel vanzelf door de bittere smaak die erbij hoort. Na jaren ben ik er inmiddels gewend geraakt. Ben nog steeds niet helemaal gek op, maar ik eet wel omdat het zo gezond is.

Rauwe witlof vind ik lekkerder door de gemengde salades . Gekookte moet met kaas of en met ham afbakken in de oven anders krijg ik het niet door mijn keel.
Soms op een bedje van aardappel pure.
En omdat het herfst is en er van alles heerst  in de lucht wil ik deze opeten en mijn weerstand verhogen, omdat groenten nu eenmaal goed voor ons zijn!


Bereidingswijze voor 2 a 3  personen
6 stronkjes witlof eerder gekookt en goed uitgelekt 
6 plakken ham
6 plakken kas ( optioneel)
Aardappelpuree eerder voorbereid(optioneel)
Witte sausje (optioneel)

Van de gekookte witlof de meest bittere eind stukjes verwijderen 
Om elke witlof stukje kaas ( optioneel) omheen draaien en daarna ham.
Leeg naast elkaar op de bedje van aardappel puree of los in de oven schaal.
Sausje eroverheen en dan 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven met grill functie op 200C


Reacties