Rös­ti / aardappel pannenkoeken

 Alweer vrijdag!

Heel vaak eten we op deze dag vis. Maar vandaag had ik zin om iets origineels en traditioneels te doen. En daar op een luie dag vooral niet teveel werk aan te besteden!

Deze pannenkoekjes zijn geschikt voor vegetariërs, en ze zijn bovendien ook nog eens glutenvrij. Heel makkelijk te bereiden en ook nog eens zeer voedzaam.  Wat denk je ervan om wat geraspte courgette eraan toe te voegen of kaas? Serveren met bijvoorbeeld saus van champignons of goulash!
 Mijn keuze voor vandaag was gewoon met crème fraîche erbij, simpel maar vooral heel lekker.

0,5 kg aardappelen
1 of 2 wortelen
1 grote ui
2 grote knoflook teentjes
1 ei
Peper en zout
Zonnebloemen olie 
1 eetlepel bloem of maïzena
Optioneel crème fraîche erbij
Aardappelen, wortels, knoflook en ui fijn raspen. Vervolgens nog de rest van ingrediënten toevoegen en goed vermengen. Peper en zout naar eigen smaak.
Neem de grote bakpan en warm die op met een flinke scheut olie.
Als de olie heet genoeg word dan leg je met een grote eetlepel porties in de bakpan en druk dan zo in  tot ze de vorm van pannenkoekjes krijgen en niet te dik aanvoelen. Bak ze aan een kant goud bruin en dan voorzichtig omdraaien en verder afbakken. Ondertussen blijf je regelmatig olie  toevoegen als het te droog wordt.

Serveer ze meteen, dan zijn ze het lekkerst en krokant.

Reacties