Dagje zonder vlees? Vegetariërs opgelet! Dit recept is een van mijn favorieten en behoort ook nog eens tot een van mijn beste gerechten. het is gewoon zo'n heerlijke combinatie van geitenkaas, honing, walnoten en rucola.
Zoet, zout, pittig en bitter tegelijk. En dat allemaal op een bord.
Hier heb je weinig werk aan en er kan ook nog eens weinig fout gaan.
Voor 2 personen
1 ui fijn gesneden
1 of 2 knoflook teentjes fijn gesneden
1 bouillon klontje opgelost in 0,5 liter gekookt water
10 eetlepels risotto
2 grote geiten kaas plakjes ( met of zonder honing )
handje walnoten of pecannoten
honing
verse rucola
Gesnipperde ui en knoflook kort bakken in de boter, vervolgens de rijst erbij en deze samen bakken tot de rijst een licht bruin kleurtje krijgt. Beetje bouillon toevoegen en blijven roeren tot het bouillon vocht is opgenomen door de rijst. Dit blijven herhalen tot de rijst zacht word.
Heb je net te kort aan de bouillon dan kan je nog wat water gebruiken.
Nu alleen nog even het bord opmaken
Schep de rijst op een mooi bord, daar bovenop leg je de geitenkaas (deze gaat door de warme rijst vanzelf smelten). Bestrooi dit daarna met de verkruimelde walnoten en rucola.
Besprenkelen met honing en smullen maar!
Reacties
Een reactie posten